16 Şubat 2017 Perşembe

Evlilik teklifi sözleri

evlilik teklifi sözleri

Kendi yalnızlığımı kucakladım, başka birini bir kalkan gibi görmeden yalnızlığa. Kimsenin beni seyretmesine gereksinim duymadan süzüldüm semalarda yalnız bir kartal gibi. Ta ki seni görene dek. Salt sevip kabullenerek benimle uzun soluklu bir yürüyüşe var mısın? 

Eğer sevginin, aşkın, dostluğun ve mutluluğun ne olduğunu biliyorsam, senin sayende biliyorum. Sonsuza dek seni hiç yalnız bırakmamama izin verir misin? 

Bazen bir hikaye tutuşmuş iki eldir, bu hikayenin başrolünde benimle olmak ister misin? 

Bir resim çerçevesi istiyorum, altın, gümüş filan olmasa da etrafı. Biliyorum ki dünyanın en kıymetlisi en paha biçilemezi dolduracak içini. İster el ele, ister sarmaş dolaş bana yaşamımın en güzel anını en güzel pozunu verir misin benimle bir çerçeve içine girer misin aşkım? 

Eğer senin bir parçan olmam gerekseydi, göz yaşların olurdum. Kalbinden gelip, gözlerinde doğmak, yanaklarında yaşamak ve dudaklarında ölmek için. Benimle bir bütün olmaya var mısın? 

Aşk, hiç yoktan köprüler yaratandır; aşk, karanlık yüzünden ertelenmeyecek tek oyundur. Sonsuza dek bu oyuna benimle var mısın? 

Eğer seni sevmek ve nefes almak arasında seçim yapmam gerekseydi, son nefesimi “seni seviyorum” demek için kullanırdım. Son nefesimi verene kadar birlikte olmak için, benimle evlenir misin? 

Çoğu zaman uykuya dalmak istemiyorum, sana aşık olmanın gerçekliği rüyalarımdan çok daha harika. Bu rüya sonsuza dek sürsün diye, benimle sonsuz bir uykuya dalmaya ne dersin? 

Dünya için sadece bir insan olabilirsin. Ama sen benim için tüm dünyasın. 

Beni her gülümsetmende gökyüzüne uzanıp bir yıldız toplayabilseydim, bütün galaksi şimdi avucunun içinde olurdu. 

Gözlerimi her sabah yanında açmak istiyorum! 

Geceleri uykun kaçtığında benimle aynı tavana bakar mısın? 

İkimizin kuracağı bir hayatın altına imzanı atar mısın? 

Her günü, her saati, her saniyeyi seninle beraber geçirmek istiyorum! 

Hep beni sana getirecek yollar, senle bana açılacak kapılar, kokunla dolu odalar, seni bende uyutacak yataklar istiyorum. Her şeyden çokta senle anlam bulan sıcacık bir yuva istiyorum. Benimle evlenir misin sevgilim? 

Rüyalarımdan gerçeğime, karanlıktan ışığa geçişime, gündüzden geceme, dünümden yarınıma ortak, sesime, nefesime, sensiz aciz bedenime destek, ruhuma, kalbime, beynime eş ol istiyorum. Gelip hep benimle ol istiyorum. 

Sonsuza dek seni hiç yalnız bırakmamama izin verir misin? 

Hayat boyu bu filmin başrolünde benimle oynar mısın? 

Seni görünce anladım yaşamayı ağlarken gördüm yalnızlığı seni kaybetmek istemiyorum, benimle yeni bir dünya kurmak için hazır mısın canım? 

Hayat boyu benimle aynı geceye uyuyup aynı sabaha uyanır mısın? 

Dünya olsam, güneşim olur musun? Gökyüzü olsam, mavi rengim olur musun? Deniz olsam dalgalarım olur musun? Bir beden olsam, canım olur musun? Bir can olsam, hayatım olur musun? 

Benimle ortak bir hafızaya, ortak bir geçmişe ve anılara sahip olmak ister misin? 

Bu dünyada yüzümü güldüren çok fazla insan var ama kalbimi bir tek sen güldürebiliyorsun. Benimle evlenir misin?

İster güneyden gelen karayel, ister kuzeyden gelen poyraz ol, dilersen beni tümden ıslatan sağanaklar ol, güneşinle yanıp, serinliğine bırakayım kendimi, denizinde. Umut ol bana, her şey çok güzel olacak de. Sımsıkı sar üşütmem seni de, çocuklarımız olacak bize benzeyecekler de. Evlen benimle. 

O kadar güzel gülüyorsun ki yağmur başlıyor. Benim de seninle gülmeme izin verir misin? 

Birlikte yaşamak değil, beraber yaşlanmak istiyorum! 

Son nefesime kadar gözlerinin içinde gülmeme izin verir misin? 

Güzelliğin kadar güzel bir hayat yaşamak için benimle evlenir misin? 

Nasıl ki adımla beraberdim şimdiye kadar hayatımın geri kalanında da seninle olmak istiyorum! 

Senle yendim makûs talihimi. Kırdım; umutsuzluğun-mutsuzluğun, kimsesizliğin-yalnızlığın birbirine sıkıca bağlandığı zinciri. Kıymetlim tut elimi. Eşim ol. Bir ömür boyu bırakma beni. 

Etkileyici Evlenme Teklifi Sözleri 

Senin yerin başımın üstü, kalbimin odaları; ama sen misafirim değil ruhumun ortağı, bir başınalıkla savaşımın kahramanı. Yüz akım, gururum, aşkım, anlamım gel bir daha gitme bu kalbimdeki federe cumhuriyetinden, mülkiyeti artık sana ait bedenden. 

Hayatı yaşamaya değer kılan, bütün mutluluklarımın sebebi. Bir ömür boyu, iyi günde, kötü günde birlikte bir hayat için benimle evlenir misin? 

Gözlerinde ki bana bakış, gülümsemende ki iyimserlik, huylarında ki yumuşaklık, burnunda ki kararlılık, doğruda ki inatçılık ve bedeninde ki sımsıcaklık yeter bana. Öylece gel, kendince. Evlenir misin benimle? 

Eğer senin bir parçan olmam gerekseydi, gözyaşların olurdum. Kalbinden gelip, gözlerinde doğmak, yanaklarında yaşamak ve dudaklarında ölmek için. Benimle bir bütün olmaya var mısın? 

Bir yuvamız olsun artık. Bize dair, bizi anlatan, bizle dolu. Evimiz derken içimizin hoplayacağı, her şeyi uzaklaştırırken bizi yakınlaştıracak duvarları, pencereleri, odaları, bizle dolu kokusuyla evimiz olsun. İçinde sen olsun, ben olsun, sevgi olsun. 

Belki seçimdir, belki değil. Belki doğaçlamadır, belki rüya. Kurnazlıktır belki. Belki de hesaptır, koşulların denkliğidir, ihtiyaçtır. Zorunluluktur, zorladır. İstemli hırs, ekonomik yaklaşımdır belki de kim bilir kim nasıl kurar. Ben seni ruhuma, aklıma, bedenime üç olmazsa olmazla istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Gözlerimde tutuyorum seni, gözyaşlarım sen. Kalbime hapsettim, her atışı sen. Dilimdeki içli şarkı, burnumdaki sıla kokusu, yanımdaki yamacımdaki yoldaşlık, içimdeki bambaşkalık hepsi sen, sen, sen. Olmasan neylerim ki ben. Varlığını varlığıma armağan eder misin? Benimle evlenir misin? 

Yeni doğan günü, geceyi aydınlatan yıldızları, yağmuru, güneşi, hayatta sevdiğim her şeyi sen yanımdayken iki kat daha fazla seviyorum. Ben seninle tamamlanıyor, seninle son buluyorum. Ömrümüz boyunca bu güzel bütünü devam ettirmek için benimle evlenir misin? 

Sensizlik yalan seninle olmak masal gibi gelir bana; ne zaman seninle evlenirsem o zaman inanırım gerçek olduğuna. Benimle evlenir misin aşkım? 

Göğe doğru usul, usul ama korkusuzca yükselen bir uçurtma yaptım aşkımızdan, bulutlarda bir taht salıncağı kurdum sağlamlığı bir yanında sen bir yanında ben olan iplerden, kendi evrenini seyretsin, kendine yetsin, kararlı ve güçlü olsun istedim. Aşkımız ebediyen sürsün istedim. Bahtım ol, eşim ol, sol yanım ol istedim. 

Beyaz gelinlik yakışır sana, güzel sözlerimin ilahısın sen ey sevgili. Mutluluğum adıdır ismin, benimle evlenir misin? 

Komik Evlenme Teklifi Sözleri 

Seninle ağlamayı öğrendim peki seninle yaşamayı da öğrensem çok görür müsün aşkım bana? Benimle evlenir misin? 

Benimle aynı evin faturasına “oha!” der misin? 

Ben tek maaşla geçinemiyorum evimin ikinci maaşı olur musun? 

Salonda uyuyakaldığımda kalk yerine yat diyenim olur musun? 

Benimle evlen yoksa ben seninle evlenirim! 

Artık teslimat adresiyle fatura adresi aynı olsun istiyorum! 

Her yıl evlilik yıldönümümüzü unuttuğum için bana trip atar mısın? 

Bundan sonra hep aile çay bahçelerine gitmek için benimle evlenir misin? 

Benimle aynı diş macununu sıkar mısın? 

Önümüzdeki 50 yıl için başka bir planının yoksa evlenebilir miyiz? 

Aşkım sen sürekli bizim evde kalıyorsun biz evlenelim o zaman!

Cebinde benimle aynı evin anahtarını taşır mısın? 

Müsaitsen evlenebilir miyiz? 

İlginç Evlenme Teklifi Sözleri 

Hep senle dolu, benim aşkımla deli, ümitlerimle, hayallerimle bezeli, hem hisli hem içli hem çok güçlü dünyamı senli kılar mısın? Elimi sımsıkı tutar mısın sevdiceğim?

Beceriksizin biriyim ben. Ne sana olan hislerimi anlatacak bir bestem, ne güzelliğini betimleyecek bir tablom nede mısraları senle akan bir şiirim var. Ama umudum, senle başlayan bir hikâyem ve bana katılırsan mutlu sonla bitebilecek uzun soluklu bir romanım var. 

Bulutların maviliğini ellerine, yıldızların parlaklığını gözlerine, sevgilerin en yücesini kalbine usulca bırakıyorum kabul eder misin? 

Topluma ayak uydurup dışlanmamak adına, hukuki bir dizi işlemin ardından, medeni kanun hükümlerince seninle aynı evi paylaşmak istiyorum! 

Bu dünyada yüzümü güldüren çok fazla insan var ama kalbimi bir tek sen güldürebiliyorsun. Benimle evlenir misin?

Güzelliğin ruhunun aydınlığından, uyumun güzelliğinden, bana getirdiğin düzen uyumundan, kalbimdeki barış düzeninden, içimdeki his bütününden; aşkınla, sevginle gel gel de tamamlansın bu beden. 

Aşk, hiç yoktan köprüler yaratandır; aşk, karanlık yüzünden ertelenmeyecek tek oyundur. Sonsuza dek bu oyuna benimle var mısın? 

Eğer senin bir parçan olmam gerekseydi, göz yaşların olurdum. Kalbinden gelip, gözlerinde doğmak, yanaklarında yaşamak ve dudaklarında ölmek için. Benimle bir bütün olmaya var mısın? 

Aşk, hiç yoktan köprüler yaratandır aşk, karanlık yüzünden ertelenmeyecek tek oyundur. Sonsuza dek bu oyuna benimle var mısın? 

Benimle “Doctor Who” izlemeye var mısın? (Bilmeyenler için; dizi 1963’ten günümüze kadar!) 

Kendi çapımda işlem hacmi yaratarak mobilyacının, emlakçının, kuyumcunun, fotoğrafçının, gelinlikçinin ekonomik çarkın içinde varlığını devam ettirmesine yardımcı olmama ortak olur musun? 

Yürüdüğüm bütün yollar beni sana getirsin, kapılar seninle açılsın, her odada senin kokun olsun, bütün günler seninle başlasın ve bitsin istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Sen hayatıma girdikten sonra yazmaya başladığım hikâyenin en heyecanlı yerine geldi sıra. Ortak hikâyemize, ortak bir isimle devam etmek için benimle evlenir misin? 

Eğer sevginin, aşkın, dostluğun ve mutluluğun ne olduğunu biliyorsam, senin sayende biliyorum. Sonsuza dek seni hiç yalnız bırakmamama izin verir misin? 

Kelebeklerin ömrü bir gün. Sana hayatımın sorusunu sorarken kelebekler uçurmak istemiştim. Şimdi kargaları uçuracağım yadırgama sakın. 400 yüz yıl yaşayabiliyorlarmış çünkü. Benimle evlenip katlanabilir misin bana çok uzun yıllar? 

Bazen bir hikaye tutuşmuş iki eldir, bu hikayenin başrolünde benimle olmak ister misin? O kadar güzel gülüyorsun ki yağmur başlıyor. Benim de seninle gülmeme izin verir misin? 

Benimle Halley kuyruklu yıldızının geçişini izler misin? (Bilmeyenler için : Halley kuyruklu yıldızının bir sonraki geçiş tarihi 2061!) 

Geriye dönüp baktığımızda; sadece anlar, anılar olmasın anlatacak. Paylaştığımız yaşam, birlikte yaşanmışlık, beraber yaşlanmaya adanmışlık olsun. Bir ömre sığacak tüm anlar için benimle evlenir misin? 


Kısa Evlenme Teklifi Sözleri 

Evlilik aşkı öldürür diyorlar, ölür müsün benimle. 

Seninle, en az senin kadar güzel bir hayat yaşamak istiyorum. Benimle evlenir misin? Ömrümün geri kalanı olur musun? 

Aramızda kopan tek şey nişan yüzüklerimizin kırmızı kurdelesi olsun. Benimle evlenirmisin? 

Soyadımı soyadına ekler misin? 

Dünya için sadece bir insan olabilirsin. Ama sen benim için tüm dünyasın. Benimle evlenir misin? 

Hatıram değil, hayatım olur musun? 

Bazen bir hikâye tutuşmuş iki eldir, bu hikâyenin başrolünde benimle olmak ister misin? 

Hayatını hayatıma katar mısın? 

Hayat kısa iken yaşamayı güzelliğin solmadan öpülmeyi seninle bir ömür geçirmeyi istiyorum, benimle evlenir misin? 

Ömrümün geri kalanı olur musun? 

Benimle her gece aynı uykuya dalar mısın? 

Bana bir ömür boyu katlanır mısın? 

Uzun Evlenme Teklifi Sözleri 

Tüm hayretlerimin, hayranlıklarımın ünlem işareti oldun önce, sonra sana ait senle bana gelenleri özenle biriktirirken aralarına koyduğum virgül, senden önce senden sonra derken üç nokta, bizli anları içinde saklayan parantez ve senli cümlemde son noktam oldun. Şimdi bizli anların sonsuza dek bitmeyeceğini anlatan nokta noktalarım ol sonsuz ol istiyorum. 

Rüyalarımdan gerçeğime, karanlıktan ışığa geçişime, gündüzden geceme, dünümden yarınıma ortak, sesime, nefesime, sensiz aciz bedenime destek, ruhuma, kalbime, beynime eş ol istiyorum. Gelip hep benimle ol istiyorum. 

Senle yendim makûs talihimi. Kırdım; umutsuzluğun-mutsuzluğun, kimsesizliğin-yalnızlığın birbirine sıkıca bağlandığı zinciri. Kıymetlim tut elimi. Eşim ol. Bir ömür boyu bırakma beni. 

Kelebeklerin ömrü bir gün. Sana hayatımın sorusunu sorarken orjinalsozler.com kelebekler uçurmak istemiştim. Şimdi kargaları uçuracağım yadırgama sakın. 400 yüz yıl yaşayabiliyorlarmış çünkü. Benimle evlenip katlanabilir misin bana çok uzun yıllar? 

Beni her gülümsetmende gökyüzüne uzanıp bir yıldız toplayabilseydim, bütün galaksi şimdi avucunun içinde olurdu. Seni çok seviyorum. Benimle evlenir misin? 

Bir sen oldu bende; bildiklerimi unutturan, doğrularımı saptıran, ezberlerimi bozup hayatımı senden önce senden sonraya ayıran. Bir geldin böldün, parçaladın, çıkardın ama yine de razıyım. Yeter ki beni senle çarp, senle çoğalt ama asla sensiz bırakma. Yürür müyüz beraberce hayat yolunda? 

Çoğu zaman uykuya dalmak istemiyorum, sana aşık olmanın gerçekliği rüyalarımdan çok daha harika. Bu rüya sonsuza dek sürsün diye, benimle sonsuz bir uykuya dalmaya ne dersin? 

Seninle güldüm, seninle ağladım ben. Yaşamı sende bulup sende doğdum ben. Hiçbir şey tadımlık, bir anlık, bir adım sonrası yalnızlık olsun istemiyorum. Tüm aşkım, tüm varlığımla sorsam sana; benimle evlenir misin? 

Beceriksizin biriyim ben. Ne sana olan hislerimi anlatacak bir bestem, ne güzelliğini betimleyecek bir tablom nede mısraları senle akan bir şiirim var. Ama umudum, senle başlayan bir hikâyem ve bana katılırsan mutlu sonla bitebilecek uzun soluklu bir romanım var. 

Hayat denen şey zaten akıp gidiyor herkes payına düşenleri sırtlarken. Mutluluklar kadar sıkıntılarda iz bırakmadan yitip gidiveriyor. Anlam kazanmıyor geçen şeyler paylaşılmış anlardan anılara dönüşmedikçe. Ortak bir hafızamız, geçmişimiz, anılarımız, bölüşüp çoğaltacağımız geleceğimiz de olsun istiyorum artık. Senin dahil olmadığın akıp giden bir zamana da tahammül edemiyorum artık. Benimle evlenir misin aşkım? 

Aşk bir mucizeyse eğer senden daha büyük bir mucize düşünemiyorum. Ben ömrümün geri kalanını hayatımın en büyük mucizesiyle geçirmek istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Gözlerinde ki bana bakış, gülümsemende ki iyimserlik, huylarında ki yumuşaklık, burnunda ki kararlılık, doğruda ki inatçılık ve bedeninde ki sımsıcaklık yeter bana. Öylece gel, kendince. Evlenir misin benimle? 

Yokluğun yağmura yazı yazmak kadar zor. Varlığın yaşam kadar kutsal. Sen nefes kadar önemli, canım kadar değerlisin benimle evlenir misin? 

Her gece sen uyurken yıldızlar dolsun koynuna. Ve her sabah yaşamın içine koşarken; nasıl böyle ışıldadığın muamma olsun başkalarına. Hatta sen bile anlama. Varlığın anlamım, senin mutluluğun andım oldu. Evlenir misin benimle, sayısız yıldızlarımla. 

Bir yuvamız olsun artık. Bize dair, bizi anlatan, bizle dolu. Evimiz derken içimizin hoplayacağı, her şeyi uzaklaştırırken bizi yakınlaştıracak duvarları, pencereleri, odaları, bizle dolu kokusuyla evimiz olsun. İçinde sen olsun, ben olsun, sevgi olsun. 

Engelli koşan atletler gibi, koştum, atladım, aştım tüm engelleri. Şimdi önümde bir tane kaldı. Eğer onu da geçebilirsem, mutlu yorgun ama gönlünün şampiyonu olmak istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Gözlerimde tutuyorum seni, gözyaşlarım sen. Kalbime hapsettim, her atışı sen. Dilimdeki içli şarkı, burnumdaki sıla kokusu, yanımdaki yamacımdaki yoldaşlık, içimdeki bambaşkalık hepsi sen, sen, sen. Olmasan neylerim ki ben. Varlığını varlığıma armağan eder misin? Benimle evlenir misin? 

Geriye dönüp baktığımızda; sadece anlar, anılar olmasın anlatacak. Paylaştığımız yaşam, birlikte yaşanmışlık, beraber yaşlanmaya adanmışlık olsun. Bir ömre sığacak tüm anlar için benimle evlenir misin? 

Hep senle dolu, benim aşkımla deli, ümitlerimle, hayallerimle bezeli, hem hisli hem içli hem çok güçlü dünyamı senli kılar mısın? Elimi sımsıkı tutar mısın sevdiceğim? 

Güzelliğin ruhunun aydınlığından, uyumun güzelliğinden, bana getirdiğin düzen uyumundan, kalbimdeki barış düzeninden, içimdeki his bütününden; aşkınla, sevginle gel gel de tamamlansın bu beden. 

İster güneyden gelen karayel, ister kuzeyden gelen poyraz ol, dilersen beni tümden ıslatan sağanaklar ol, güneşinle yanıp, serinliğine bırakayım kendimi, denizinde. Umut ol bana, her şey çok güzel olacak de. Sımsıkı sar üşütmem seni de, çocuklarımız olacak bize benzeyecekler de. Evlen benimle. 

Ben başka sularda yüzemeyen, beslenemeyen, sadece senin akvaryumunda yaşamaya mecbur hassas bir balık olmuşum. Dertlenmiyorum aksine halinden memnun, bu yaşamaya muhtaçlık cezbe diyor beni. Yaşlanıp ölene kadar, balık gibi yüzmeyi unutana kadar kalmak istiyorum sularında. Gel evet de bırakma sakın beni. 

Günün geceye, tohumun toprağa, toprağın yağmura, gülün bülbüle, yarımın bütüne hasreti gibi; ışığına, saflığına, bereketine, çokluğuna, naif varlığına muhtaçlığım var sana. Kalplerimiz bir, dünyamız biz olsun. Evlenir misin benimle sonsuzluğa? 

Evlenme Teklifi Mesajları 

Engelli koşan atletler gibi, koştum, atladım, aştım tüm engelleri. Şimdi önümde bir tane kaldı. Eğer onu da geçebilirsem, mutlu yorgun ama gönlünün şampiyonu olmak istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Bir ömrü benimle olabilmen, her saniye aklında kalabilmem, hep beni sevmen her şeye göğüs germen mümkün mü acaba sevgilim? 

Her gece sen uyurken yıldızlar dolsun koynuna. Ve her sabah yaşamın içine koşarken; nasıl böyle ışıldadığın muamma olsun başkalarına. Hatta sen bile anlama. Varlığın anlamım, senin mutluluğun andım oldu. Evlenir misin benimle, sayısız yıldızlarımla. 

Seninle güldüm, seninle ağladım ben. Yaşamı sende bulup sende doğdum ben. Hiçbir şey tadımlık, bir anlık, bir adım sonrası yalnızlık olsun istemiyorum. Tüm aşkım, tüm varlığımla sorsam sana; benimle evlenir misin? 

Bundan yıllar, yıllar sonra geriye dönüp baktığımda, iyi ve kötü tüm anılarımda yanımda sen ol istiyorum. Benimle evlenir misin? 

Saatler gibi, tıkır tıkır işlerken, ben beş olsam sen yirmi beş geçiyor ol, ben üç olsam sen çeyrek geçiyor ol, altı olsam, buçuk, iki olsam on geçe, dört olsam yirmi geçe, on iki olsam sende tam üstümde benle on iki ol, ne bir dakika ileri ne bir dakika geri hep eşit hep birlik ol istiyorum. Zamanı beraber tutalım gel hadi. 

Eğer seni sevmek ve nefes almak arasında seçim yapmam gerekseydi, son nefesimi “seni seviyorum” demek için kullanırdım. Son nefesimi verene kadar birlikte olmak için, benimle evlenir misin? 

Sana anlatıyorum ya bana dair şeyleri, yüzümü de saklamıyorum hüznümü de, sende öyle. Sonra zaman tükeniyor ayrı yönlere gidiyoruz. Sanki bir kolum bir ayağım orada kalmış gibi, dengem yitmiş gibi oluyorum. Ben böyle tek başına dönüşler, ayrı yürüyüşler, tek yastıklı yataklarda sensiz uykular istemiyorum artık. Yastığınla, sıcağınla, rüyalarınla gelir misin bana. 

En Güzel Evlenme Teklifi Sözleri 

Hep beni sana getirecek yollar, senle bana açılacak kapılar, kokunla dolu odalar, seni bende uyutacak yataklar istiyorum. Her şeyden çokta senle anlam bulan sıcacık bir yuva istiyorum. Benimle evlenir misin sevgilim? 

Rüyalarımdan gerçeğime, karanlıktan ışığa geçişime, gündüzden geceme, dünümden yarınıma ortak, sesime, nefesime, sensiz aciz bedenime destek, ruhuma, kalbime, beynime eş ol istiyorum. Gelip hep benimle ol istiyorum. 

Seni görünce anladım yaşamayı ağlarken gördüm yalnızlığı seni kaybetmek istemiyorum, benimle yeni bir dünya kurmak için hazır mısın canım? 

Dünya olsam, güneşim olur musun? Gökyüzü olsam, mavi rengim olur musun? Deniz olsam dalgalarım olur musun? Bir beden olsam, canım olur musun? Bir can olsam, hayatım olur musun? 

Yokluğun yağmura yazı yazmak kadar zor. Varlığın yaşam kadar kutsal. Sen nefes kadar önemli, canım kadar değerlisin benimle evlenir misin? 

Sen hayatıma girdikten sonra yazmaya başladığım hikâyenin en heyecanlı yerine geldi sıra. Ortak hikâyemize, ortak bir isimle devam etmek için benimle evlenir misin? 

Hayatı yaşamaya değer kılan, bütün mutluluklarımın sebebi. Bir ömür boyu, iyi günde, kötü günde birlikte bir hayat için benimle evlenir misin? 

Hayat kısa iken yaşamayı güzelliğin solmadan öpülmeyi seninle bir ömür geçirmeyi istiyorum, benimle evlenir misin? 

Eğer seni sevmek ve nefes almak arasında seçim yapmam gerekseydi, son nefesimi “seni seviyorum” demek için kullanırdım. Son nefesimi verene kadar birlikte olmak için, benimle evlenir misin? 

Geriye dönüp baktığımızda; sadece anlar, anılar olmasın anlatacak. Paylaştığımız yaşam, birlikte yaşanmışlık, beraber yaşlanmaya adanmışlık olsun. Bir ömre sığacak tüm anlar için benimle evlenir misin?